Tõeline maitseelamus šokohoolikule

Mu viimase aja lemmik “küpsisetordi” stiilis šokolaaditoorkook annab tõeliselt šokolaadise maiteelamuse, lisaks kõigele – tõsiselt lihtne valmistada. Kogu trikk seisneb selles, et küpsiste asemel kasutan küpse banaani viile. Ainus ettevalmistus, enne kihtide ladumist, on valmistada šokolaadikreem.

Šokolaadikreemi jaoks läheb Sul vaja:

  • 5-6 küpset banaani
  • 150 ml kakaovõid
  • 100 g toorkakaod
  • u 250 g india pähkli jahu
  • u 100 g purustatud kakaonibse/kakaoubasid
  • 0,5 tl vanilje pulbrit
  • tsip himaalaja roosat soola

Purusta banaanid saumiksriga, lisa toorkakao, india pähkli jahu, purustatud kakaonibsid, vanilje ja kuumas veevannis sulatatud kakaovõi. Sega kreem korralikult lusikaga läbi ja oota 5-10 minutit, kuni segu taheneb. Alusta banaanikihtide ladumise ja kreemitamisega – üks rahustav ja mõnus loovtegevus. Koogi peale puistasin kohviveskiga purustatud kakaonibside puru – lihtsalt geniaalne.

Pane kook paariks tunniks külma tahenema või – kõige parem – naudi järgmisel päeval. Head isu! :)

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s