Šokolaadine virsikutoorkook

Naamm – virsiku hooaeg on tipus ja ülioluline on mitte seda maha magada!! Mina armastan virsikuid kasutada smuutides, toormahlades, värsketes salatites, toorkookide sees. ka kaunistuseks sobivad need imekaunid viljad.

Šokolaadipõhi:

  • 150 g kakaonibse/kakaoube
  • 150 g kreeka pähkleid
  • 200 g kuivatatud jõhvikaid
  • natuke vett
  • näpuotsaga himaalaja roosat soola

Jahvata kohviveskis kreeka pähklid ja kakaonibsid ning purusta köökikombainis jõhvikate kokku. Lisa vajadusel natuke vett. Mätsi segu koogivormi/taldriku põhjale.

Šokolaadi-virsikukreem:

  • 2-3 avokaadot
  • umbes 2 virsikut
  • u 5 datlit
  • umbes 100 ml kakaovõid
  • umbes 2 spl toorkakao pulbrit
  • 1/4 tl vanilje pulbrit
  • näpuotsaga himaalaja roosat soola

Purusta köögikombainis avokaadod, virsikud ja datlid, lisa sulatatud kakaovõi ja toorkakao pulber. Kakaovõi toimib selles retseptid paksendajana. Kui kreem on Sinu jaoks ikka natuke liiga vedel – lisa mõnda pähklijahu või chia seemneid.

Virsiku imeline mõju:

  1. Vähivastane ja nahka noorendav: virsikud sisaldavad palju C-vitamiini, mis aitab organismil võidelda vabade radikaalide tekkega, olles seega väga hea vähivastane puuvili. Kuna C-vitamiin mängib olulist rolli kollageeni tootmisel, mõjub virsikute söömine noorendavalt nahale vähendades kortse, parandab üldist naha tekstuuri ja aitab nahal võidelda päikesekahjustustega.
  2. Seedimist kiirendav ja puhastav; diabeeti ennetav: kiireneb seedimine, puhastub sool ja väheneb jämesoolevähi risk. Uuringud on näidanud, et 1. tüüpi diabeetikutel, kes tarbivad kõrge kiudainesisaldusega toitu, langetab vere glükoosisisaldus ja 2. tüüpi diabeetikutel, võib see parandada veresuhkru, lipiidide ja insuliini taset.
  3. Organismi vee tasakaalu soodustav: värsked virsikud (nagu teisedki puuviljad) on kõrge veesisaldusega, olles kergesti seeduvad ja mõjudes positiivselt organismi vee tasakaalule .
  4. Südame tervist toetav: virsikud sisaldavad palju kiudaineid, kaaliumi, C-vitamiini ja koliini, mis kõik toetavad südame tervist. Suurendades kaaliumi ja vähendades naatriumi tarbimist hoiab inimene oma südamevereringkonna tervist. 
Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s