Värske salat naadi-avokaadopestoga

Mulle meeldib väga värsketele salatitele segada sisse avokaadokreeme – seekord valmistasin naadipesto.

  • 2 suurt peotäit naati
  • 1-2 avokaado5
  • 1 küüslauguküüs
  • sidruni mahla
  • tüümiani ja rosmariini
  • himaalaja roosat soola

Purusta blendris või saumiksriga kõik komponendid mõnusaks kreemiks.

Salatisse lõikasin jääsalatit, porrut, kurki ja tomatit – lihtne ja imemaitsev! Pestot võid süüa ka leivamäärdena või segada pasta sisse.

Naat on eriti rikas E- ja C-vitamiini poolest, sisaldades ka eeterlikke õlisid. Samuti leidub naadis palju mineraalaineid ja kiudaineid, mis reguleerivad soolte ja südame tegevust. Naat sisaldab flavonoide (fütotoitaineid) ja antioksüdante, mis reguleerivad vereringet ja balanseerivad organismis vabade radikaalide taset. Naat on organismi puhastav, tasakaalustab seedimisprotsessi ja aitab omastada paremini nii valke kui süsivesikuid. Naati kasutatakse reumaatiliste haiguste ja podagra puhul.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s