Värske salat naadi-avokaadopestoga

Mulle meeldib väga värsketele salatitele segada sisse avokaadokreeme – seekord valmistasin naadipesto.

  • 2 suurt peotäit naati
  • 1-2 avokaado5
  • 1 küüslauguküüs
  • sidruni mahla
  • tüümiani ja rosmariini
  • himaalaja roosat soola

Purusta blendris või saumiksriga kõik komponendid mõnusaks kreemiks.

Salatisse lõikasin jääsalatit, porrut, kurki ja tomatit – lihtne ja imemaitsev! Pestot võid süüa ka leivamäärdena või segada pasta sisse.

Naat on eriti rikas E- ja C-vitamiini poolest, sisaldades ka eeterlikke õlisid. Samuti leidub naadis palju mineraalaineid ja kiudaineid, mis reguleerivad soolte ja südame tegevust. Naat sisaldab flavonoide (fütotoitaineid) ja antioksüdante, mis reguleerivad vereringet ja balanseerivad organismis vabade radikaalide taset. Naat on organismi puhastav, tasakaalustab seedimisprotsessi ja aitab omastada paremini nii valke kui süsivesikuid. Naati kasutatakse reumaatiliste haiguste ja podagra puhul.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s