Toorjuust india pähklitest

Gurmee-toortoidumaailmas purustatakse pähkleid juustudeks, tegeletakse ka juustude kääritamisega, kuid minule pole viimane väga huvi pakkunud. Niisiis – minu lemmikpähkliteks on muidugi india pähklid, mis annavad supermõnusa kreemise konsistentsi. Põhimõtteliselt, võid sinna sisse mikserdada midaiganes soovid, minule maitseb väga toorjuust köömnetega, mis meenutab mulle natuke sõira.

  • 250 g india pähkleid
  • 1 suurem küüslauguküüs
  • 1-2 tl köömneid
  • musta pipart
  • himaalaja soola
  • sidrunimahla
  • natuke kookospiima/vett

Blenderda kõik koostisosad mõnusaks kreemiks ja naudi millega soovid – juurviljadega dipi asemel, leivamäärdena, wrapi vahel, pasta/supi peal jne. Parim on, kui lased juustul üleöö külmkapis seista, et maitsed saaksid rohkem välja tulla. Kui tahad juustu tahkestada, võid juustu sisse lisada aga-agari, mille oled koos veega pliidil korra keema lasknud.

Oluline! India pähkleid pole vaja varasemalt leotada, kuna leotades kaotavad pähklid kontsentreeritud maitset. Leotamata pähklitest saad tihkema ja maitsekama juustu.

Ole loov ja täida oma toit armastusega!

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s