Toorjuust india pähklitest

Gurmee-toortoidumaailmas purustatakse pähkleid juustudeks, tegeletakse ka juustude kääritamisega, kuid minule pole viimane väga huvi pakkunud. Niisiis – minu lemmikpähkliteks on muidugi india pähklid, mis annavad supermõnusa kreemise konsistentsi. Põhimõtteliselt, võid sinna sisse mikserdada midaiganes soovid, minule maitseb väga toorjuust köömnetega, mis meenutab mulle natuke sõira.

  • 250 g india pähkleid
  • 1 suurem küüslauguküüs
  • 1-2 tl köömneid
  • musta pipart
  • himaalaja soola
  • sidrunimahla
  • natuke kookospiima/vett

Blenderda kõik koostisosad mõnusaks kreemiks ja naudi millega soovid – juurviljadega dipi asemel, leivamäärdena, wrapi vahel, pasta/supi peal jne. Parim on, kui lased juustul üleöö külmkapis seista, et maitsed saaksid rohkem välja tulla. Kui tahad juustu tahkestada, võid juustu sisse lisada aga-agari, mille oled koos veega pliidil korra keema lasknud.

Oluline! India pähkleid pole vaja varasemalt leotada, kuna leotades kaotavad pähklid kontsentreeritud maitset. Leotamata pähklitest saad tihkema ja maitsekama juustu.

Ole loov ja täida oma toit armastusega!

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s