Marjased toorküpsised

Toidukuivati väärikatel omanikel on ideaalne võimalus valmistada toorküpsiseid, mis maitsevad kordi paremini kui kõrgkuumutatud küpsised. Toidukuivatis ei tohiks temperatuur tõusta üle 43 °C, nii säilivad küpsiste maitseomadused, samuti vitamiinid ja ensüümid. Toorküpsised valmivad u 10-12 tundi.

Küpsiste põhimassi annab tavaliselt banaan/marjad, kuid mulle meeldib küpsiste sees kasutada ära ka isetehtud toormahla ja pähklipiimade jääke. Seekord lisasin küpsistesse kookospiima jäägi ehk kookosjahu, juurde segasid seemneid, kakaod, kaneeli ja vaniljet.

Esimesed küpsisesegu tegin astelpaju-õunamaitselise ja teise mustsõstra-vaarika.

  1. kookosjahu, banaan, õun, astelpaju marjad, jahvatatud mandlid, chia seemned, kaneel, vaniljepulber (võib ka ilma)
  2. kookosjahu, banaan, mustsõstrad, vaarikad, jahvatatud päevalillseemned, chia seemned, vaniljepulber (võib ka ilma)

Tavaliselt purustan esiteks banaani ja marjad saumikseriga, siis lisan juurde teised komponendid: kookosmass, jahvatatud seemned, kakao, kaneel ja vanilje. Mina kannan segu tavaliselt üle kogu plaadi ja hiljem murran väiksemateks osadeks. Segu ei tohi olla liiga vedel, kuid mitte ka liiga tahke.

Valmistada saab ka väga lihtsalt – segades vaid purustatud banaani kookosjahuga, maitseks kaneeli, vaniljet või kakaod. Kõik on Sinu valik!

Mõnusat katsetamist!

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s