Kakao-chai kookospiimaga

Tuli suur isu keeta üks mõnus chai, inspiratsiooni sain iidsest asteekide retseptist “xocoatl” tõlkes mõru vesi ehk tänapäeval tuntud kui šokolaadijook. Asteegid keetsid kakaoube segatuna vürtsidega, lisati tšillit, vaniljet.

Minu retsept järgmine (u 4 tassi kohta):

  • 1 kaneelikoor
  • 2 cm ingverijuurt
  • 1 roheline tšillikaun
  • u 10 purustatud kakaouba (nibse)
  • 0,5 tl vaniljepulbrit
  • nelki

Keeda madalal kuumusel u 15 minutit. Enda maitse järgi võid lisada veel toorkakaopulbrit, kui tahad, et jook oleks rohkem šokolaadisem. Kui šokolaadimaitseline chai on valmis, võid lisada kookospiima (või mõne muu taimse piima) ja blenderdada, kui soovid vahusemat konsistentsi. Magustamiseks lisasin kookospalmisuhkrut.

Mõnusat tervisejoogi nautimist!

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s