Kakao-chai kookospiimaga

Tuli suur isu keeta üks mõnus chai, inspiratsiooni sain iidsest asteekide retseptist “xocoatl” tõlkes mõru vesi ehk tänapäeval tuntud kui šokolaadijook. Asteegid keetsid kakaoube segatuna vürtsidega, lisati tšillit, vaniljet.

Minu retsept järgmine (u 4 tassi kohta):

  • 1 kaneelikoor
  • 2 cm ingverijuurt
  • 1 roheline tšillikaun
  • u 10 purustatud kakaouba (nibse)
  • 0,5 tl vaniljepulbrit
  • nelki

Keeda madalal kuumusel u 15 minutit. Enda maitse järgi võid lisada veel toorkakaopulbrit, kui tahad, et jook oleks rohkem šokolaadisem. Kui šokolaadimaitseline chai on valmis, võid lisada kookospiima (või mõne muu taimse piima) ja blenderdada, kui soovid vahusemat konsistentsi. Magustamiseks lisasin kookospalmisuhkrut.

Mõnusat tervisejoogi nautimist!

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s