Toortoitlase versioon “küpsisetordist”

Ühel päeval tärkas mulle pähe teha küpsisetordi stiilis toorkook, kuid küpsiste asemel otsustasin proovida banaaniviile. Nüüdseks olen kooki valmistanud korduvalt ja alati on üllitis ka imeliselt hästi koos püsinud. Paras aeg seda hõrgutist ka teiega jagada!

Kreemi banaanikihtide vahele võib valmistada millest iganes, kuid minu lemmikkreem on järgnev (umbes-täpselt):

– 3 avokaadot

– 1 tass jahvatatud mandleid (mandlijahu)

– 1 tass mandlipiima

– 10 pehmet “Juicy dates” datlit

– 2 spl toorkakaod või kaarobit

Mandlite asemel võid kasutada ka teisi pähkleid või ka jahvatatud päevalilleseemneid (võid asendada mingis osas toortatatra jahuga, siis väheneb ka rasva osakaal), mandlipiima asemel nt kookospiima. Kui kreem on liiga vedel, lisa rohkem jahulist komponenti, kui kreem on liiga tahke, lisa nt mõni banaan või rohkem taimset piima. Kui tahad rohkem šokolaadisemat kreemi, lisa nt ka kakao nibse. Segu peaks olema nii tahke, et kook püsib koos ka ilma koogivormita. :)

Lõika banaanid pikuti viiludeks ja kata nendega koogivorm, siis pane kiht šokolaadikreemi ja nõnda korda tegevust, kuni kreemi jätkub. Pane kook külma tahenema ja naudi järgmisel päeval (või vähemasti paari h pärast!).

Mõnusat maitseelamust!

Pilt: Kristjan Mõru

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s