Halvaamaitseline toorkook

Kuigi olen juba aastaid toorkooke teinud, ei olnud ma kordagi proovinud kasutada toortatart koogipõhjas. Seekord tegin selle katsetuse ära ja välja tuli imehea halvaamaitseline toorkook.

Koogipõhi:

  • 1 tass värskeid kookoshelbeid
  • u 150 g leotatud toortatart
  • 15-20 datlit
  • 1 spl kookosõli (võib ka ilma)
  • 1 spl purustatud seesamiseemneid (õrnalt rõstitud ja purustatud kohviveskis)
  • 1 spl purustatud mandleid (mandlijagu)
  • 0,5 tl kaneeli

Purustasin värske kookospähkli ja purustasin sisu helvesteks (võid kasutada ka poest ostetud kookoshelbeid!). Pane kookoshelbed suuremasse kaussi, kus mikserdada valmis koogipõhi. Lisa üleöö leotatud toortatar, tükeldatud datlid (i love eco), kookosõli (võid lisada nii sulatatud kui tahkel kujul), kaneel, seesami- ja mandljahu. Purusta saumikri või blendriga ning kata massiga koogipõhi.

Kreem:

  • 4 banaani
  • 1 avokaado
  • 150 g india pähkleid
  • u 10 datlit
  • 1 spl purustatud seesamiseemneid

Tükelda banaanid, lisa avokaado, paar tundi leotatud india pähklid, tükeldatud datlid ja seesamijahu – purusta kõik komponendid kreemjaks massiks. Kata kreemiga koogipõhi.

Kaunista endale sobival viisil, mina kasutasin vaarikaid ja mustikaid. :)

 

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s