Halvaamaitseline toorkook

Kuigi olen juba aastaid toorkooke teinud, ei olnud ma kordagi proovinud kasutada toortatart koogipõhjas. Seekord tegin selle katsetuse ära ja välja tuli imehea halvaamaitseline toorkook.

Koogipõhi:

  • 1 tass värskeid kookoshelbeid
  • u 150 g leotatud toortatart
  • 15-20 datlit
  • 1 spl kookosõli (võib ka ilma)
  • 1 spl purustatud seesamiseemneid (õrnalt rõstitud ja purustatud kohviveskis)
  • 1 spl purustatud mandleid (mandlijagu)
  • 0,5 tl kaneeli

Purustasin värske kookospähkli ja purustasin sisu helvesteks (võid kasutada ka poest ostetud kookoshelbeid!). Pane kookoshelbed suuremasse kaussi, kus mikserdada valmis koogipõhi. Lisa üleöö leotatud toortatar, tükeldatud datlid (i love eco), kookosõli (võid lisada nii sulatatud kui tahkel kujul), kaneel, seesami- ja mandljahu. Purusta saumikri või blendriga ning kata massiga koogipõhi.

Kreem:

  • 4 banaani
  • 1 avokaado
  • 150 g india pähkleid
  • u 10 datlit
  • 1 spl purustatud seesamiseemneid

Tükelda banaanid, lisa avokaado, paar tundi leotatud india pähklid, tükeldatud datlid ja seesamijahu – purusta kõik komponendid kreemjaks massiks. Kata kreemiga koogipõhi.

Kaunista endale sobival viisil, mina kasutasin vaarikaid ja mustikaid. :)

 

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s