Maitsvad pehmed toorpiparkoogid!

Siit tuleb oodatud piparkoogiretsept – loodan, et pole veel liiga hilja pühade ajal ühed imeliselt maitsvad piparkoogid valmistada! Neid tervislikke väge täis piparkooke on väga lihtne valmistada!

Sul läheb vaja:

  • köögikombaini/saumiksrit
  • 500 g datleid
  • 250 g pistaatsia pähkleid (kooristud)
  • 250 g mandleid
  • 1-2 tl piparkoogi maitseainet

Esiteks on vaja purustada kohvimasinaga pähklid jahuks. Lõika datlid väiksemateks tükkideks ning eemalda kivid (minul olid kividega datlid, mis on paremad – pehmemad) ning aseta need köögikombaini. Vala peale pistaatsia-mandlijahu + piparkoogi maitseaine ja pane masin tööle. Paari minuti pärast on segust saanud hea ühtlane mätsitav mass. Nüüd veereta käte vahel segust pallikesed ja vajuta need ahjuplaadile lapikuks. Hoia piparkooke ahjus 45 kraadi juures 1,5-2 tundi või pane külmkappi tahenema paariks tunniks. Mõlemad versioonid toimivad, kuid esimese meetodiga saad natuke kõvemad piparkoogid.

nämmad piparkoogid

Mõnusat maiustamist!

Kätlin

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s